Türkçe English Pусский Deutsch
Bizi Takip Edin
Facebook'ta takip edin Instagram'da Takip Edin Youtube'da takip edin

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Tamam Gizlilik Politikası

Göz ve Göz Kapağı Tümörleri

Göz ve Göz Kapağı Tümörleri
Paylaş
Göz Hastalıklarının göz ve çevre dokulardan köken alan veya bu bölgeye metastaz yapan tümörleriyle ilgilenen bilim dalı ‘Oküler Onkoloji’ olarak adlandırılmaktadır. Göz ve çevresinde tümör oluşumu nadir gözükmekle birlikte;  oluşması halinde gözün kaybına veya ölüme neden olabilmektedir. Bu nedenle; göz ve çevre dokularında yerleşen tümörlerin doğru tanısı ve tedavisi önem taşımaktadır.

Göz Kapağı Tümörleri

Göz kapağı ve çevresinde görülen tümörlerin büyük bölümü iyi huylu tümörlerdir. Göz kapağında iyileşmeyen yara olduğunda mutlaka göz hekimine muayene olup bunun kötü huylu bir tümör olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Cerrahi tedavi uygulanmalıdır.

Gözyaşı Sistemi Tümörleri

Gözyaşı sistemi tümörleri boşaltım sistemi tümörlerinden daha sık görülür. Yetişkinlerde daha sıktır. Tedavi tümörün cinsine göre değişmekle birlikte, cerrahi müdahale, kemoterapi ve radyoterapi tedavide uygulanan yöntemlerdir.

Göz İçi Tümörleri

 Melanom:

Uvea melanomu yetişkinlerde en sık görülen göz içi tümörüdür. Göz içinde kaldığı müddetçe hayati tehlike oluşturmaz. Büyük tümörlerde cerrahi tedavi uygulanması ve gözün alınması (enükleasyon) gerekir. Daha küçük çaplı tümörlerde ışın tedavisi (radyoterapi), plak radyoterapi (brakiterapi), transpupiller termoterapi (TTT) uygulanabilir.

Retinoblastom:

Retinoblastom en sık görülen çocukluk çağı göz içi tümörüdür. Cerrahi, ışın tedavisi (radyoterapi), lazer uygulamaları bugün için kullanılan tekniklerdir.
0216 545 64 64İLETİŞİM FORMU